Flag, kage, saft og lege skal der til

Foto: Kagemand
Tarm Frimenighed kommer med alt: kage, saft, flag, lege med mere, når de arrangerer børnefødselsdag hjemme hos folk.
I Tarm Frimenighed vil de gerne hjælpe pressede familier til at give deres børn en god fødselsdagsfest med klassekammeraterne

24. oktober 2016 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

Mange familier er virkelig pressede og mangler resurser i hverdagen, og dem vil de gerne hjælpe i Tarm Frimenighed.

Derfor tilbyder de børnefamilier med børn i alderen 5-12 år, gratis hjælp til at afholde børnefødselsdage

Præst Andreas Kammersgaard Ipsen forklarer, at tilbuddet lyder på en festlig, klassisk børnefødselsdag med flag, saft, kage og lege.

Nogle stykker fra menigheden tager hen i hjemmet og pynter op. De kommer med flag, kage, saft, og de hjælper med at rydde op bagefter. Eventuelt kan menigheden stille lokale til rådighed.

Hjælp til at bryde en ond cirkel

Fødselsdagsfest med klassekammerater er ofte et af årets højdepunkter for et barn, forklarer Andreas Kammersgaard Ipsen.

Men mange børnefamilier kan have svært ved at få liv og hverdag til at hænge sammen og føler ikke, de kan give deres barn den fest, de egentlig gerne ville.

”Det fører til dårlig samvittighed over for deres børn, og den prøver de at lindre ved at give børnene dyre gaver. Det presser imidlertid økonomien yderligere – og så er de inde i en ond cirkel,” siger han.

Med det nye tiltag vil Tarm Frimenighed gerne bryde den onde cirkel på et lille bitte område.

Kirkeligt projekt, hvor hjælp er det primære formål

I menigheden havde de et stykke tid talt om, at de gerne ville starte et diakonalt projekt op i Tarm. En havde hørt om foreningen Fødselsdagskompagniet i Aalborg, og det lod de sig inspirere af.

En del mennesker fra menigheden har meldt sig til at være med. Tilbuddet er imidlertid så nyt, at det ikke er kommet rigtigt i gang endnu, og de lidt spændte på, hvad det ender med.

Andreas Kammersgaard Ipsen har talt med en leder af noget frivilligt arbejder i byen, og han mente helt sikkert, at der er et behov. Tilbuddet er også med i Ringkøbing-Skjern Kommunes hæfte om frivillige tilbud.

”Vi lægger ikke skjul på, at det er et kirkeligt projekt. Men vores primære mål er at hjælpe, ikke at være forkyndende,” siger han.

Tilføj kommentar