Fem forandrende lejre

Mange deltagere på de tværkulturelle lejre fik foræret en bibel på deres modersmål.
Mange deltagere på sommerens tværkulturelle lejre var nye kristne

11. august 2014 / Ditte Olsen

750 deltagere fra mange nationaliteter fik en indholdsmættet oplevelse på de fem tværkulturelle sommerlejre, som LM var medarrangør af. 

Tre af lejrene var i Jylland, og to blev afholdt på Luthersk Missions Højskole i Hillerød (LMH).

Vækkelsesstemning på farsi

Anders Graversen, der er leder af International Kristent Center i København, var lejrchef på begge lejre på LMH. Han fortæller, at mennesker fik nye møder med Jesus på begge lejre.

Især på lejren for farsitalende, hvor 75 procent af deltagerne ikke var kristne for seks-syv år siden, var der vækkelsesstemning.

”Vi oplevede en stor efterspørgsel på samtale og forbøn, og flere fortalte den sidste lejraften, hvordan de havde taget Jesus-forvandlende beslutninger for livet,” siger Anders Graversen til Tværkulturelt Nyt.

Bibler på modersmål

”På lejren på Løgumkloster Efterskole var der mange muslimer med, og flere var gengangere fra tidligere år,” fortæller tværkulturel konsulent Else Wiwe til Tro & Mission.

”Hver dag efter bibelundervisning var der samtalegrupper, og en gruppe bestod ud over danske ledere og en konverteret muslim kun af farsitalende muslimer.”

Tværkulturel konsulent Enok Sørensen fortæller, at på lejrene på Hørby og Hestlund efterskoler var flere med i et kristent fællesskab og til bibeltime for første gang.

”Vi tilbød alle, at de kunne få en bibel på deres modersmål, hvis de ikke havde en. Bare på den ene lejr blev der delt 36 bibler ud.”

Deltog på tre lejre

Farsheed Shehidy Kawaiany deltog i hele tre tværkulturelle lejre i løbet af sommeren.

Han bor på en asylcenter, hvor det er svært at praktisere sin kristne tro. Derfor har han været rigtig glad for det kristne fællesskab på lejrene:

”Disse lejre er et fristed. Det opleves som at være en stor familie, og det lindrer savnet af min egen familie. Mange oplevede ligesom mig at komme på lejr ensom og trist, men rejse hjem gladere, roligere og med nye venner, der kan bede for en,” fortæller han.

Læs mere om sommerens aktiviteter i Tro & Mission nr 14/2014 og Tværkulturelt Nyt, augustudgaven.

Tilføj kommentar