Fejrede Jesu opstandelse i stedet for Halloween

Glædesfest i LM Esbjerg
Der var fest, slik og vidnesbyrd om Jesus, der stærkere end død og mørke ved LM Esbjergs Glædesfest 31. oktober (foto: Nikoline Fredensborg
Missionshuset var badet i lys for at danne modpol til Halloweens mørke, da LM's børn, juniorer, teenagere og unge fejrede Glædesfest den 31. oktober.

04. november 2019 / Nicklas Lautrup-Meiner, nlm@dlm.dk

Mørke, død og alle skræmmende ting var ikke inviteret, da børn, juniorer, teenagere og unge i LM’s missionshus i Esbjerg holdt Glædesfest den 31. oktober om eftermiddagen og aftenen.

Glædesfesten var et arrangement, der skulle danne modpol til Halloween og proklamere, at Jesus har sejret over døden, fortæller Marchen Fredensborg, der er leder i juniorklubben.

Samme aften fortsatte festen i missionshuset for de unge og de ældste børn med fællesspisning og trylleri og vidnesbyrd om Jesus ved Erik Nielsen fra København.

En glædesfest med alt for meget slik

”Dengang jeg havde mindre børn, synes jeg det var lidt frustrerende med Halloween,” fortæller Marchen Fredensborg.

Hun forklarer, at Halloween udspringer af den keltiske tro på, at der denne nat er en særlig åbning ind til dødsriget. Derfor skal man skræmme det onde væk.

”Jeg vil meget hellere vende det om, og sætte fokus på, at der er en, der har sejret over døden.”´

De øvrige børneklubledere i LM Esbjerg var med på ideen, og derfor arrangerede de en Glædesfest med masser af slik.

”Der er masser af børn, der mest forbinder Halloween med, at de får masser af slik, så vi havde købt så meget slik, at børnene slet ikke kunne spise det hele,” siger Marchen Fredensborg

Døden er opslugt og besejret

14.45 myldrede 30 børn ind ad døren.

Der var ingen, der var klædt ud som skeletter eller hekse, selvom flere af børnene havde inviteret deres venner med.

Erik Nielsen, der er ansat i LM i København og har arbejdet med børn i mange år, tryllede for børnene og fortalte, at døden er opslugt og besejret.

Børnearrangementet sluttede med fælles aftensmad, hvor omkring 70 personer deltog. Herefter fortsatte aftenen for juniorer, teenagere og unge om samme tema.

”Mange var glade for arrangementet og flere har spurgt om det bliver gentaget næste år,” smiler Marchen Fredensborg.

Tilføj kommentar