Fantastisk arbejde blandt fattige i Fjendeskoven

Maria Nitzsch Hastrup (tv.) fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling  på besøg i Fjendeskoven i Cambodja
Maria Nitzsch Hastrup (tv.) fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling på besøg i Fjendeskoven i Cambodja
Kommunikationsmedarbejder i udviklingsorganisation er meget imponeret efter sit besøg hos Luthersk Missions arbejde i det nordlige Cambodja

06. marts 2017 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

"Det var sindssygt spændende at opleve arbejdet i Fjendeskoven."

Det fortæller kommunikationsmedarbejder Maria Nitzsch Hastrup, der netop har besøgt Luthersk Missions arbejde blandt udstødte i det nordlige Cambodja.

Hun arbejder for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, der er en sammenslutning af danske kirkelige organisationer, som samarbejder med kirker i udviklingslandene.

Under sin rejse besøgte hun forskellige organisationers projekter i Siem Reap-området for gennem interview og foto at dokumentere effekten af kirkeligt udviklingsarbejde.

Her gik turen blandt andet ud til arbejdet i Fjendeskoven, som de danske missionærer Axel Rye Clausen og Dina Jacobsen er involveret i.

Godt gammeldags klassisk missionsarbejde der virker

Set med udviklings-briller er det arbejde, som LM har sat i gang i Fjendeskoven, da også "lige efter bogen", når det gælder om at inddrage lokalbefolkningen, mener kommunikationsmedarbejderen.

"Det første, der slog mig, var, at dette projekt er et klassisk eksempel på godt gammeldags missionsarbejde, der virker."

Man kan sammenligne det med missionsstationerne i gamle dage. De kristne kom ud for at missionere et sted, hvor der ikke var noget som helst. Lidt efter lidt møder de befolkningens behov - rent vand og bedre sundhed. Og nu er de også begyndt at give børnene skoleundervisning, fortæller hun.

"Man kunne mærke, at befolkningen i Fjendeskoven har fået opbygget en tillid til de kristne, der kommer ud til dem. Det var godt at mærke."

De lokale kristne hjælper deres egne landsmænd

Maria Nitzsch Hastrup var også imponeret over at opleve, hvor engageret den lokale menighed Church of Siem Reap er i at hjælpe deres fattige landsmænd i Fjendeskoven.

"Det var så tydeligt, at det her ikke var missionærernes projekt. De lokale kristne var meget involveret i det. Det var deres eget."

Hun synes særligt, det var stærkt at mærke, hvordan lederen af Church of Siem Reap, Pastor Kong, tog teten og fortalte om projektet.

"Han var virkelig passioneret omkring arbejdet. Jeg behøvede ikke engang fiske efter at få ham til at sige det," tilføjer hun med et smil.

Der er stadig et kæmpe behov for hjælp til Fjendeskoven

Det var spændende for den danske kommunikationsmedarbejder at høre missionær Axel Rye Clausen fortælle, hvordan området i Fjendeskoven langsomt har ændret sig til det bedre.

"Han fortalte mig, at folk nu har fået det lettere med egen brønd i landsbyen. De er også begyndt at rydde mere op og sørge for, at der er bedre hygiejne," siger hun. 

Men det var samtidig overvældende at opleve, hvor fattige befolkningen er, understreger hun.

"Mange af dem lever af skovhugst, og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at det er utroligt, de overhovedet kan få noget ud af det, for der var godt nok tørt. Så der er stadig et kæmpe behov for hjælp." 

----

Under sit besøg i Siem Reap besøgte Maria Nitzsch Hastrup også de to danske LM-volontører, Anders Philipps og Julius Vadiveal, og hørte lidt om deres opgaver med engelskundervisning af unge.

Læs mere om Luthersk Missions arbejde i Cambodja.

Du kan være med til at hjælpe fattige i Fjendeskoven eller studerende i storbyen Siem Reap.

Støt LM's arbejde på MobilePay 93 39 00 20 eller på konto 2230 - 0726496390.

 

Tilføj kommentar