Etiopiske bibelskoleelever blandt muslimer

Andetårsstuderende fra missiologi-uddannelsen på Tabor inden udsendelsen til opgaverne i sommer. Foto: Gerson Celeti
En flok studerende fra Tabor Evangelical College i Sydetiopien har været udsendt tre uger som "sommermissionærer" blandt deres muslimske landsmænd

12. august 2019 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

Mens flere af deres studiekammerater holdt sommerferie, skulle en gruppe andetårsstuderende ved det etiopiske studiested Tabor Evangelical College (TEC) på arbejde.

De var nemlig udsendt som "sommermissionærer" tre uger i juli blandt muslimske befolkningsgrupper i området.

De studerende går på missiologi-uddannelsen på Mekane Yesus Kirkens college i Hawassa i det sydlige Etiopien, og projektet er en vigtig del af deres studie.

Ved at være udsendt som missionærer i sommerperioden får de mulighed for at afprøve det i praksis, som de har lært på bibelskolen.

Kursus i evangelisation var et af højdepunkterne for eleverne

Før bibelskoleeleverne rejste ud, gennemgik de et fire-dages intensivt kursus i mission blandt muslimer.

Det kursus var et af højdepunkterne på hele skoleåret, skriver Gerson Celeti, en af lærerne på Tabor Evangelical College, på hjemmesiden nlm.no.

"Det har været spændende at se elevernes entusiasme og iver efter at dele de gode nyheder med muslimerne," fortæller han.

Blev sendt ud to og to til muslimske områder

De studerende blev sendt ud to og to til områder, hvor Mekane Yesus Kirken har nybrudsarbejde, og størstedelen af befolkningen er muslimer.

Her blev de engageret i evangeliseringsarbejdet ude i menighederne og skulle også udføre etnografiske studier af den befolkningsgruppe, de besøgte.

I alt 11 steder rundt i det sydlige og sydøstlige Etiopien fik besøg af de studerende fra TEC.

Beder om udrustning til mission blandt muslimske naboer

"Det har gjort indtryk på os på TEC at høre de stærke opfordringer fra de lokale præster og evangelister om at sende støtte," siger Gerson Celeti.

De beder inderligt om hjælp til at udruste deres menigheder til at blive engageret i mission blandt deres muslimske naboer, fortæller han.

"Vi håber, at mange er blevet berørt af vores studerendes liv og vidnesbyrd i løbet af dette sommerprojekt."

"Det bliver spændende at høre om alle de store ting, Herren har brugt dem til, som han har gjort det på tidligere missionsture."

---

Luthersk Mission begyndte missionsarbejde i Etiopien i 1970, men har nu udfaset sit engagement med at sende langtidsmissionærer til landet. LM støtter dog stadig udsendelse af korttidsmissionærer til undervisning på Tabor Evangelical College.

Læs mere om LM's arbejde i Etiopien og på Tabor Evangelical College i Etiopien.

Tilføj kommentar