Etiopisk fond sender missionærer til LM-område

Etiopiske mænd
Flere lokale stammer i Syd-Omo kender meget lidt til evangeliet (foto: privat)
Ny etiopisk fond uddanner evangelister, sender missionærer og bygger kirker i område, som LM har været engageret i indtil for nylig

12. september 2019 / Nicklas Lautrup Meiner, nlm@dlm.dk

LM’s samarbejdspartner i Etiopien Mekane Yesus Kirken sender missionærer til Syd-Omo i Etiopien.

Luthersk Mission har i de seneste år haft et stort fokus netop på Syd-Omo, der ligger i det sydvestlige hjørne af det afrikanske land.

Mekane Yesus kirken er den hurtigst voksende lutherske kirke i landet, og LM har som et led i kirkens selvstændiggørelse ikke haft udsendte missionærer i landet siden 2018.

Fonden støtter missionærer, studerende og kirkebyggerier

Udsendelsen af de nye missionærer sker via en nyoprettet fond, der også arbejder i områderne Borana og Øst-Bale

Fonden, der bærer navnet Onesimos Nesib Missionsfond, budgetterer i skoleåret 2019-2020 med støtte til 3 missionærer, 2 teologistuderende og 2 nye kirker i Syd-Omo.

Dertil kommer en række aktiviteter i de øvrige områder, som fonden er engageret i.

Lokal dansker glæder sig over at evangeliet forkyndes

Tiltaget glæder danske Ruth Eva Osmundsen, der er rådgiver på Tabor Evangelical College i Hawassa, der er en bibelskole og teologisk uddannelsesinstitution.

”Det er godt at opleve at kirken gør en aktiv indsats for at sikre netop dette,” siger hun og uddyber, at der stadig er mange i Etiopien, der ikke har hørt evangeliet.

Missionsfonden har fået navn efter Onesimos Nesib, der i slutningen af 1800-tallet igangsatte en oversættelse af Bibelen til oromo-sproget, som tales af en tredjedel af indbyggerne i det moderne Etiopien.

Stadig flere stammer, der ikke har hørt evangeliet

Det etiopiske landkort er delt mellem et etiopisk-ortodokst nord, et muslimsk øst og et protestantisk syd.

Men både i Syd-Omo og flere andre steder i det sydlige Etiopien er der stammer, som kun i meget lille omfang har hørt evangeliet.

Tilføj kommentar