Et let og behageligt liv uden afsavn og smerter

Foto: Cover Budskabet 4
Temaartiklerne i Budskabet 4/2019 viser, at tanken om, at livet som kristen skulle være komfortabelt, i virkeligheden er en meget kortsigtet drøm eller endda en illusion.
Er et liv i følgeskab med Jesus lig med et komfortabelt liv uden konflikter, modgang om besværligheder

27. september 2019 / Ole Solgaard, os@dlm.dk

Hvem kunne ikke drømme om et let og behageligt liv uden afsavn og smerter?

Danskerne tåler dårligt lidelse, hverken hos sig selv eller andre ... Vi lever efter lystprincippet. Medicinalindustrien lever af, at lidelse ikke må være der. Og underholdningsindustrien sørger for, at vi ikke føler os ensomme og muntrer os op, så vi glemmer, at livet også er en del lidelse. Hele vores forhold til død og lidelse går ud på, at det kan ændres …,” udtalte en psykolog for nogle år siden til Kristeligt Dagblad.

Hvis det er rigtigt, er det nok ikke mærkeligt, at kristne kan gå rundt med en uudtalt forestilling om, at et liv i følgeskab med Jesus også må være et komfortabelt liv, hvor Jesus-troen ikke udløser konflikter, modgang og besværligheder.

Det er noget af baggrunden for, at magasinet Budskabet i det nyeste nummer sætter fokus på temaet: Den komfortable kristendom.

Et konfortabelt kristenliv er en kortsigtet drøm

Temaartiklerne viser, at tanken om, at livet som kristen skulle være komfortabelt, i virkeligheden er en meget kortsigtet drøm eller endda en illusion. Jesus vælter drømmen om den komfortable kristendom, fordi han vil give os noget andet og langt bedre - både på kort og lang sigt.

”At være Jesu discipel giver dyb tilfredsstillelse, men ønsker vi os et mest muligt harmonisk liv, findes der antageligt bedre alternativer end at følge Jesus. Hans menighed er ikke et idyllisk fristed, som sparer os for modstand og kampe … Kun de, der er villige til at stå i en åndskamp, lærer virkelig Jesu fred at kende som anderledes end den, verden giver,” skriver den norske teolog Geir Otto Holmås.

Psykolog Brian Sjælland laver i sin artikel en overraskende kobling mellem selvfornægtelse og selvrealisering, når han hævder: ”ret forstået er selvfornægtelse faktisk din bedste chance for at realisere dig selv.”

Stud.theol. Mathias Richard Jefsen-Hansens artikel om at overleve i en lunken tid sætter også mange tanker i gang om temaet. Læs artiklen læses gratis her

.......

Magasinet indeholder også artikler om serier, bibelsyn, trosoplæring som et fælles ansvar i menigheden, ventetiden til Jesu genkomst samt boganmeldelser og meget andet.

Hele Budskabet 4/2019 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.

Tilføj kommentar