Et fælles ønske om at drive mission

Foto: Student, bibliotekar og lærer på Tabor
Melese Chafo, Tewabech Elias og Zenebe Negash er alle glade for at arbejde på bibel- og missionsskolen Tabor. (Foto: nlm.no)
Tre liv, tre drømme – og et fælles engagement for mission. En student, en bibliotekar og en lærer fortæller om deres arbejde ved Tabor Evangelical College (TEC) i Hawassa i Etiopien

27. februar 2017 / Nore Dub Dybdal, nlm.no

Melese Chafo, 27 år, kom til Tabor i 2011 for at gå på bibelskole. Han fortsatte på diploma-linjen og går nu på tredje årgang på bachelor-linjen i mission og teologi.

”Jeg er rigtig glad for det arbejde, som Tabor gør i forbindelse med mission. Jeg støtter denne vision af hele mit hjerte og ønsker selv at arbejde med mission i fremtiden,” siger han.

”Der er mange gode bøger på biblioteket, men alt for få læsepladser. De studerende har også brug for flere computere og bedre adgang til internettet.”

Melese Chafo fortæller, at amerikanske missionærer bragte evangeliet til det område, han kommer fra, for mange år siden, men at kristentroen har haft tilbagegang, efter at missionærerne trak sig ud. Samtidig har islam bredt sig mere og mere.

Han forestiller sig, at han om ti år er med i en stor missionsbevægelse i der.

Bibliotekaren håber, at arbejdet kan hjælpe hende til at vokse åndeligt

Tewabech Elias, 20 år, blev ansat på Tabor som bibliotekar ved juletid i 2016.

”Jeg er meget glad for at være en bibliotekar, der er knyttet til kirkens arbejde. Jeg tror, at det også giver mig  mulighed for at vokse åndeligt som kristen,” siger hun.

”Når der kommer et nyt hold studenter til efteråret, håber jeg, at jeg er bedre udrustet til at tage imod dem, vejlede dem og give dem nyttige råd.”

Hun håber, at hun har sin egen selvstændige forretning om ti år.  

Læreren ønsker at give endnu bedre undervisning

Zenebe Negash, 47 år, har været lærer på Tabor siden april 2010.

”Alle, der arbejder her, er glade for deres arbejde. Vi har et godt arbejdsfællesskab, og der er en god atmosfære på Tabor,” siger han.

”Men jeg ville gerne kunne give en endnu bedre undervisning. Jeg ønsker at finde på måder, der gør, at vores studenter kan opnå bedre resultater, mens de studerer.”

Nogle af dem, der får eksamen fra Tabor, får lederposter i kirken. Læreren håber, at både de, og alle dem, der får eksamen derfra, kan komme til at udøve en god indflydelse i den tjeneste, de går ind i.  

Zenebe Negash har en drøm om at blive missionær i de muslimske områder, men siger også, at han har vanskeligt ved at forestille sig at forlade Tabor.

Indtil sommeren havde LM et lærerpar udsendt til Tabor. Der arbejder stadig missionærer fra Norsk Luthersk Misjonssamband som lærere på skolen.

Læs mere om LM's engagement på bibel- og missionsskolen Tabor i Hawassa.

Tilføj kommentar