Et boost til kommende studerende

Volontører i Cambodja 2017
Som volontør i Cambodja kommer man til at møde lokale kristne unge og opleve deres kultur på tæt hold. Foto: Caroline Slot Pedersen
Praktikophold, global højskole, ulands-frivillig. Der er meget, unge kan bruge et sabbatår til. Luthersk Mission søger lige nu volontører til Cambodja og Tanzania

08. januar 2018 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Et nyt år er netop skudt i gang. Januar er tid til at se fremad mod nye oplevelser og muligheder.

For rigtig mange unge er det også tiden, hvor man skal til at lægge planer for studier og uddannelse.

En del vælger dog at tage et såkaldt sabbatår, hvor de ofte tager ud at rejse for at få et "boost", inden de slår sig ned for at studere.

Et virkelig berigende volontørliv i Cambodja

En af dem er 19-årige Caroline Slot Pedersen, der efter gymnasiet er rejst ud et år som volontør for Luthersk Mission i byen Siem Reap i det nordlige Cambodja. 

Her har hun siden august været med til at lave menighedsarbejde og støtte op om den lokale kirkes ungdomsarbejde på kollegierne.

"Volontørlivet her er virkelig berigende. Jeg oplever rigtig meget og lærer en masse om kulturen. Og så giver det mig et endnu større hjerte for mission og for forbøn for andre menigheder verden rundt," fortæller hun.

Det skal være noget, der giver mening

Lige nu søger Luthersk Mission et nyt kuld volontører, der kan rejse ud til et års opgaver i Cambodja og Tanzania fra begyndelsen af august.

Opgaverne er meget forskelligartede og spænder bredt lige fra bogsalg og engelskundervising til børnepasning.

Vigtigt for de unges skyld - og også for LM - er, at volontøropgaven skal være meningsfuld, fortæller missionskonsulent Kristine Ballantyne.

Volontørerne har en stor betydning for missionsarbejdet

Hun sidder netop nu på Luthersk Missions sekretariat i Hillerød og venter spændt på de ansøgninger, der kommer, inden fristen udløber 31. januar.

"Vi sender kun volontører ud der, hvor der virkelig er behov for det," siger hun.

Derfor kan man som kommende volontør regne med, at den opgave, man bliver sendt ud til, har stor betydning for missionsarbejdet.

"Det gælder både i de opgaver, hvor man arbejder tæt sammen med lokalbefolkningen, men også når man passer missionærbørn - for det hjælper forældrene til at udføre deres opgaver."

En del af et stærkt fællesskab 

Uanset hvor volontørerne kommer frem, bliver de en del af et stærkt fællesskab med de andre volontører og missionærer i landet, fortæller Kristine Ballantyne.

"Det er helt unikt at blive inkluderet i et fællesskab så hurtigt! Tænk, at man kan føle sig så hjemme et fremmed sted," var volontør Caroline Slot Pedersens oplevelse efter bare en måned i Cambodja.

LM's volontørprogram Reach arrangerer desuden et kursus for kommende volontører i foråret, hvor de bliver forberedt op opgaven og får tid til at lære hinanden at kende inden afrejse.

---

> Læs flere volontørfortællinger fra LM's volontørprogram Reach.

> Se og søg de opslåede volontørstillinger her.

Tilføj kommentar