Erfaren Tanzania-missionær tager endnu en tørn

Foto: Flemming Hansen underviser på Ilambilole Bibelskole
Fra 2013 har Flemming Hansen haft en række korte undervisningsforløb i Tanzania. Her er han på Ilambilole Bibelskole ved Iringa (Arkivfoto).
Efter mere end 20 år rejser Ritha og Flemming Hansen igen som missionærer til Iringa, hvor der venter undervisningsopgaver sammen med den lutherske kirke i landet

08. maj 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Luthersk Mission har ansat Ritha og Flemming Hansen som missionærer i Tanzania fra september 2019.

Ægteparret skal bo i Iringa, hvor Flemming Hansen skal undervise på Ilambilole bibelskole og formentlig også på den teologiske præsteuddannelse på Iringa Universitet.

Ud over sine undervisningsopgaver skal Flemming Hansen være med til at holde forskellige korte kurser i Iringa i samarbejde med den lutherske kirke i Tanzania (ELCT). Det er for eksempel ægteskabskurser for præstepar.

Ritha og Flemming Hansen har et seks-ugers ophold i Iringa i september-oktober og flytter endeligt dertil i januar 2020.

Erfarne Tanzania-missionærer

Ægteparret Hansen er erfarne Tanzania-missionærer og har boet og arbejdet i landet fra 1986-1998 - dels i Ulanga og dels i Iringa.

Efter sin hjemkomst skrev 63-årige Flemming Hansen en ph.d. i missiologi ved Aarhus universitet (2005), og han er nu ansat på 80 procent som præst i LM-frimenigheden Aroskirken i Aarhus.

I perioden 2013 til i dag har han desuden været ansat i LM som pendlermissionær til korte undervisningsforløb forskellige steder i Tanzania.

”Vi er glade for at kunne rejse ud i Guds tjeneste som ægtefolk, og vi rejser, fordi der ligger en opgave og venter, som ELCT har spurgt mig om hjælp til,” siger Flemming Hansen.

Tak for den anden missionæransættelse i 2019

LM har besluttet at bede konkret om fem missionæransættelser i 2019.

”Med ansættelsen af Ritha og Flemming Hansen kan vi nu sige tak for det andet bønnesvar,” siger missionsleder Carsten Skovgaard-Holm.

Det første var ansættelsen af Vivi og Bent Houmaa Jørgensen, der rejser ud i foråret 2020 som direktør for Soma Biblia i Tanzania.

Tilføj kommentar