Det er et privilegium at tjene Jesus

Foto: Menigheden i Bogotá
De tre missionærer fra Peru skal arbejde i den lille luthersk menighed Cristo del Rey i Bogotá. Privatfoto
Maribel fra Juliaca er en af de tre unge fra Peru, der rejser til Bogotá for at hjælpe en lille nystartet luthersk kirke. Hun har et klart kald til at være missionær

15. april 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Midt i juni rejser Maribel Huanco Quispe sammen med to andre unge fra den lutherske kirke Peru for at være missionærer i Colombias hovedstad Bogotá.

Her skal de arbejde i to år i den lille nystartede lutherske kirke Cristo del Rey.

Luthersk Mission støtter missionsprojektet i Bogotá med 50.000 kroner om året i to år.

Missionær: En pige med en stærk kaldsbevidsthed

”Det glæder mig i den grad, at Maribel har taget imod kaldet til at rejse.”

Det siger Flemming Stidsen, der var missionær for Luthersk Mission i Peru fra 2007-2013.

Her underviste han blandt andet på bibelskolen CLET i Juliaca gennem flere år, og Maribel var elev på både basislinjen og lederlinjen.

”Jeg husker hende først og fremmest som en sprudlende pige, altid fuld af liv og løjer. Men bag munterheden var der en stadig voksende åndelig modenhed. Hun var fuld af gå på-mod og med en stærk kaldsbevidsthed,” uddyber han.

Håber at kunne bruge sine erfaringer fra mission i Juliaca

Maribel kommer fra Juliaca, hvor hun i mange år har været ungdomsleder. Desuden har hun en treårig teologisk uddannelse fra SETELA.

For hende er det privilegium at få lov til at tjene Jesus, fortæller hun til nlm.no.

Hun glæder sig til at rejse til Bogotá, men er også lidt skræmt over det.

Men når kirken viser henne denne tillid at sende hende, rejser hun med forventning om at gå ind i de opgaver, som menigheden i Bogotá lægger til rette.

”Jeg håber at kunne være til inspiration og at kunne bruge de erfaringer, jeg har fået gennem menighedsarbejde hjemme i Juliaca,” siger hun.

Følger et særligt tilrettelagt forberedelseskursus

De kommende missionærer er i fuld gang med mange forberedelser, fortæller Atle Ølstørn, der er missionær i Peru for Norsk Luthersk Misjonssamband.

I dette semester følger de et særligt tilrettelagt kursus på bibelskolen SETELA. Ud over bibelundervisning lærer de om konflikthåndtering.

”Desuden taler de med præsten i menigheden i Bogotá en gang om ugen for at få lidt indsigt i, hvordan menigheden er, og hvilke forventninger de har til missionærerne,” fortæller han.

Guldgraver med missionærkald

Sammen med Maribel Huanco Quispe rejser ægteparret Nery Isabel Abado Sulla og Jose Miguel Garcia Cusi fra Arequipa til Colombia.

Nery og Miguel, der har været kristen i fem år. Har gået på den etårige bibelskolelinje på SETELA. Siden da har han arbejdet som guldgraver, og Nery har drevet en butik i minelandsbyen, hvor de boede.

Tilføj kommentar