Børnene skal være de vigtigste i menigheden

Undervisningsmateriale fra Awana 2019
Undervisningsmaterialet fra Awana dækker hele aldersgruppen 2-18 år og er tilpasset de enkelte udviklingstrin. Foto: Amalie Puggaard Poulsen
Luthersk Mission satser på et nyt undervisningsmateriale, som lægger op til et tæt samarbejde mellem børneklubben, menigheden og hjemmet omkring trosoplæringen

30. august 2019 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

"Hver generation har ansvar for at give evangeliet videre til næste generation. Det ansvar må vi ikke svigte."

Sådan siger Lars B. Larsen, der er landsleder for Luthersk Mission Børn og Unge (LMBU), om tankerne bag et nyt undervisningsmateriale til børn og unge.

Materialet består af sæt af halvårlige hæfter til både børn, forældre og klubledere og dækker hele aldersgruppen 2-18 år, tilpasset de enkelte udviklingstrin.

Det er udviklet af den amerikanske missionsorganisation Awana med det formål at skabe en tæt sammenhæng mellem barnets trosoplæring i menigheden og i hjemmet.

En vigtig opgave, vi må stå sammen om

"Oplæringen i den kristne tro er en vigtig opgave, som vi - børnenes forældre, klubledere og hele menigheden - må stå sammen om," siger Lars B. Larsen.

Grundtanken i Awana er, at trosoplæringen af børnene får hovedfokus i menigheden, og den tanke begejstrer børne- og unge-landslederen.

"Det rammer lige præcist det, vi vil i LMBU. Awana er meget tydelig omkring, at børne- og ungdomsarbejdet ikke skal foregå løsrevet fra menigheden. Det har jeg ikke i samme grad mødt i andre materialer."

Ønsker at ansætte en projektleder på fuld tid

LMBU-lederen understreger, at der endnu ikke er indgået en aftale med Awana om at bruge materialet.

Sidst i september rejser en delegation fra LMBU til USA for at mødes med Awanas ledelse, og så skal det vise sig, om man kan blive enige om et samarbejde og en pris.

Lars B. Larsen forudser, at det vil blive nødvendigt at ansætte en projektleder på fuld tid for at få oversat og bearbejdet materialet.

"Vi skal have fundet de penge, vi mangler. Det er en udfordring, men vi slår stillingen op alligevel og går i tro," siger han. 

Inspirationen til at bruge materialet kommer fra Norge

Inspirationen til at benytte materialet fra Awana kommer fra det norske Indremisjonsforbundet, som er i fuld gang med at oversætte og benytte det i deres børnearbejde.

Lars B. Larsen håber, at det også på et tidspunkt vil blive muligt at rulle det ud til LMBU-klubber i Danmark.

"Den store udfordring bliver at tilpasse materialet til danske forhold. Men når det kan bruges i amerikanske megakirker såvel som i små husmenigheder i Mongoliet, så finder vi nok vores vej frem," siger han.

---

Læs mere om Awana-materialet her (norsk hjemmeside).

> Hvad er LMBU - Luthersk Mission Børn og Unge? Læs mere her.

Tilføj kommentar