Bibler til klassekammeraterne vakte stor glæde

Foto: 24 bibler
Terese Højgaard Jensen og Matthæus Aagaard skrev en personlig hilsen i alle 24 bibler, inden de gav dem til deres klassekammerater. (Privatfoto)
Terese Højgaard Jensen og Matthæus Aagaard fra Gribskov Gymnasium har oplevet stor åbenhed for, at de har en tro. De gav deres 24 klassekammerater hver sin bibel i afskedsgave

01. juni 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Fedt, det er min første bibel.” ”Dejligt med en bibel, for jeg havde ikke nogen derhjemme.”

Det var nogle af de umiddelbare kommentarer, da Terese Højgaard Jensen og Matthæus Aagaard fra 3. g gav deres 24 klassekammerater på Gribskov Gymnasium i Helsinge hver en bibel i afskedsgave.

Andre kom og spurgte, hvordan man slår op i Bibelen, så de kunne finde ”deres” vers.

De to kristne klassekammerater havde nemlig skrevet en personlig hilsen med et bibelvers i alle biblerne.

Matthæus: Måske vil de blive glade for at få en bibel

Det hele begyndte med, at Matthæus havde snakket meget med en fra klassen om Bibelen. Vedkommende havde ikke en bibel og fik Matthæus’ eget eksemplar, som vakte stor glæde.

”Det fik mig til at tænke, at der måske var flere, der ville blive glad for en bibel,” siger han.

Derefter ringende han til Terese, som han gik i klasse med, og spurgte, om hun ville være med. Han kontaktede også Forlaget Scandinavia, der gerne ville støtte dem med en rabat på 50 %.

Sidste skoledag var en god anledning til at overrække gaven

Terese og Matthæus talte om, hvornår det ville være bedst at give biblerne til deres kammerater – og de nåede frem til, at den sidste skoledag i 3. g ville være en god anledning.

”Vi sagde til vores klassekammerater, at vi syntes, det kunne være hyggeligt at mødes i et klasselokale for at sige ordentligt farvel – og at vi havde en gave til dem,” siger Terese.

Hun fortæller, at mens de to hentede biblerne i bilen, prøvede kammeraterne at gætte, hvad de mon fik.

”Og de blev rigtig glade og meget rørt.”

Give dem noget af det, der fylder allermest for os

Terese fortæller, at hun og Matthæus generelt har oplevet stor åbenhed, og at kammeraterne syntes, det var cool, at de havde en tro.

”Det gjorde det lidt nemmere at sige: ’Det gør vi!’ og vi synes, det var en god måde at give dem noget af det, der fylder allermest for os,” siger hun.

Tilføj kommentar