Bibelskole underviser i Romerbrevet på video

Foto: Maymann og Nymann samtaler om Romerbrevet
I "Samtaler om Romerbrevet" gennemgår lærer Christian Maymann og forstander Henrik Nymann Eriksen Romerbrevet i dialogform. (Stillbillede fra video).
Den meste bibelundervisning på internettet er på engelsk. Med ”Samtaler om Romerbrevet” vil Luthersk Missions Højskole gerne tilbyde et alternativ på dansk

27. november 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Rigtig mange mennesker lytter til bibelundervisning på internettet. Blandt andet på den amerikanske The Gospel Coalitions hjemmeside. Det ville vi gerne lave et dansk alternativ til.”

Sådan begrunder bibelskolelærer Christian Maymann, hvorfor Luthersk Missions Højskole i Hillerød er begyndt at lægge en ny form for videoer på YouTube.

På videoerne gennemgår han og forstander Henrik Nymann Eriksen Romerbrevet i dialogform.

I videoerne, der hedder ”Samtaler om Romerbrevet”, sidder de to mænd i en sofagruppe med et krus kaffe og deres bibler og læser teksten sammen, mens de taler om den.

Den eneste redigering, der er lavet, er en kort introtekst og nogle kameraskift.

Mange års undervisning i Romerbrevet ligger til grund

Christian Maymann har været lærer på LMH siden 2002, og han har undervist i Romerbrevet i omkring otte år.

”Jeg har et særligt forhold til det brev i Bibelen. Det var ved at læse i det, at jeg kom til personlig tro på Jesus som min frelser, mens jeg var elev på KFS’ Ledertræningscenter som ung,” siger han.

Han er uddannet teolog, og i løbet af studiet arbejdede han også med brevet, ligesom det var emnet for en studieorlov, han havde i foråret.

I flere år har Christian Maymann og Henrik Nymann Eriksen undervist hver sit hold på LMH, og det er deres forberedelser til undervisningen, der ligger til grund for samtalerne i videoerne.

Sammenhængende serie, hvor afsnittene kan ses enkeltvis

De første tre Romerbrevs-videoer, der varer cirka en halv time hver, ligger allerede klar på LMH's YouTube-kanal. De indeholder en introduktion til brevet og en gennemgang af det første kapitel.

Planen er, at der skal komme en video pr. kapitel, og at de skal være nået til kapitel 16 til sommer, fortæller Christian Maymann.

Selv om det er en serie med sammenhængende bibelundervisning, er de to LMH-lærere meget opmærksomme på, at de også skal kunne ses enkeltvis.

”Man skal kunne dumpe ind og se enkelt afsnit,” siger Christian Maymann.

Lærerne på LMH er ikke ukendt med at bruge video og YouTube til at formidle bibelundervisning.

De har i flere år lavet serien ”Spørg om tro”, hvor lærerne på skift besvarer spørgsmål, som brugerne har sendt ind. Indtil nu er der kommet knap 60 korte videoer i serien, og der kommer en ny en gang om måneden.

Tilføj kommentar

Kommentarer