Besøg hos luthersk menighed i Colombia

Foto: Den lutherske menighed i Bogotá
Menigheden i Bogotá er glade og taknemmelige over at have fået kontakt til den lutherske kirke i Peru. (Foto: Roar Steffensen)
LM-missionærs bibelundervisning på video til den lutherske kirke i Peru har ført til samarbejde med menighed i et andet sydamerikansk land

28. november 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Søndag den 21. oktober prædikede Roar Steffensen ved en helt særlig gudstjeneste. Det var i en lille luthersk menighed i Colombias hovedstad Bogotá,

Roar Steffensen er ansat i LM på 30 procent til at lave bibelundervisning på video til brug i den lutherske kirke i Peru. Hvert år rejser han til Peru nogle uger for at møde de kristne direkte for at introducere nye videoer.

I oktober blev rejsen indledt med fire dage i Bogotá på vej til Peru.

Ud over gudstjenesten og mange samtaler med pastor Harold var Roar Steffensen med ham rundt og besøge flere medlemmer af menigheden. Han er glad for muligheden for at møde dem på deres hjemmebane.

Søgte efter bog, men fandt bibelundervisning på video

Kontakten til menigheden i Bogotá begyndte i oktober 2017, hvor menighedens præst, pastor Harold, tog kontakt til Roar Steffensen.

Han havde søgt på internettet efter bogen ”Jeg ved, på hvem jeg tror” af C.F. Wisløff på spansk og var faldet over nogle af Roar Steffensens videoer med bibelundervisning på spansk.

Pastor Harold og Roar Steffensen har flere gange været i kontakt via blandt andet Skype, og Roar Steffensen fik hurtigt den tanke at skabe kontakt mellem menigheden i Bogotá og kirken i Peru.

Kirken i Peru sender missionærer – LM støtter

Kirken i Peru tog godt imod ideen og har besluttet at sende to-tre missionærer til Bogotá fra 2019. Både Norsk Luthersk Misjonssamband og Luthersk Mission støtter projektet.

”Bogotá ligger geografisk tæt på Peru, sproget er det samme, og kulturen har store fællestræk. Jeg synes, det her er en god måde, kirken i Peru kan starte på og få erfaringer med mission over grænser,” siger Roar Steffensen.

På vej mod at blive en selvstændig kirke

Den danske missionær synes, det er enormt positivt, at kirken i Peru har taget beslutningen om at kalde og sende missionærer, og han tror, det kan komme til at betyde meget for, at kirken opfatter sig selv som en selvstændig kirke.

”Det er vigtigt, at en kirke er selvudbredende,” siger han og tilføjer, at det kun kan lade sig gøre, fordi både LM i Danmark og NLM i Norge skyder penge i projektet.

”Det er ikke LM’s missionsarbejde, men ved at LM giver tilskud hjælper vi kirken i Peru til at drive missionsarbejde.”

Læs mere om LM's engagement i Peru.

Vær med til at støtte Roar Steffensens arbejde med at lave videoer med bibelundervisning.

 

Tilføj kommentar