Avis-mestre igen, igen

Avisvinderne fra Solgården var i København torsdag den 22. januar for at hente deres præmie på 25.000 kroner og varme rådhuspandekager.
Efterskolen Solgården er danske mestre i avisskrivning for fjerde gang.

27. januar 2014 / Ditte Olsen

Den årlige, landsdækkende skrivekonkurrence for grundskoleelever var i år udvidet.

Klasserne havde mulighed for også – eller i stedet for en avis – at lave en hjemmeside.

Solgårdens 10. klasse brugte en uge af undervisningen til både at lave en avis og en hjemmeside med navnet: Cutting Edge.

Det er fjerde gang, at eleverne på Solgården vinder den store landsdækkende konkurrence, men første gang, at de også laver en tilhørende hjemmeside.

Formand for dommerkomiteen, Kirke- og integrationsminister Manu Saren, siger om elevernes produkt:

"Cutting Edge skærer ingen hjørner og forfalder ikke til nemme løsninger. Både avis og nyhedssite er udtryk for grundig journalistik, formidlet så læseren kan forstå det og får lyst til at engagere sig. Eleverne smitter med deres videbegærlighed og bringer nyheder med indsigt."

Konkurrencen ”Nyhedsugen 2013” er arrangeret af Avisen i Undervisningen i samarbejde med dagbladene, Danmarks Skolebibliotekarer og Dansklærerforeningen.

Der deltog 1.200 6.-10. klasser, som sendte deres avis og nyhedssite til lokale dommerkomitéer. Ud af de lokale 65 vindere, fandt man så de heldige to, hvoraf Efterskolen Solgårdens 10. klasse altså er den ene.

Tilføj kommentar