App på arabisk til flygtninge i Europa

Foto: Somalisk flygtning med mobiltelefon
Mange flygtninge har deres mobiltelefoner med og kan derfor få gavn af app'en. (Foto: Flickr.com)
App’en indeholder en blanding af praktisk hjælp og bibelsk indhold. Tanken bag den er at tage hånd om flygtningenes følelsesmæssige og åndelige behov

24. februar 2017 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

Snart kan de mange tusinde mennesker, der er på flugt fra Mellemøstens rædsler, se og høre opmuntrende og livgivende ord på deres smartphone.

Det skriver Norea Mediemission om en ny smartphone-app, som de er med til at producere.

De har fået mulighed for at gå med i projektet, fordi de i foråret 2016 fik en gave på knap 138.000 kroner fra eleverne på Luthersk Missions Højskole i Hillerød.

Flygtningene har telefoner med, som de bruger til mange ting

Mange af de mennesker, som er på flugt fra krig og rædsler netop nu, har deres mobiltelefoner med.

Her har de nemlig billederne af familiemedlemmer, de måske aldrig får at se igen. Telefonen giver dem også mulighed for kontakt til familie og venner, som de er blevet adskilt fra, ligesom den giver dem mulighed for at søge information om det sted, de befinder sig, at se tv og høre radio.

At flygtningene har telefoner, betyder også, at de har god mulighed for at downloade den nye app.

App'en kan også bruges uden internetadgang

App’en bliver udviklet i samarbejde med Noreas partner Trans World Radio.

Tanken bag den er at tage hånd om de følelsesmæssige, psykologiske og åndelige behov, som flygtninge står med.

Indholdet er en blanding af praktisk hjælp og bibelsk indhold på arabisk. Det hele kan downloades, sådan at brugerne nemt kan få adgang til programmerne på farten – også når de ikke har internetadgang.

Håber, at app'en kan blive til trøst og opmuntring

Trans Worlds Radios samarbejdspartner i Grækenland er begyndt at dele powerbanks til nogle af de mange flygtninge i Athen, fortæller Ole Sørensen, der er daglig leder i Norea i Danmark.

På siden af disse powerbanks er der trykt en QR-kode samt en hjemmeside-adresse, der gør flygtningene opmærksomme på app’ens eksistens og på, hvor den kan hentes.

”Nu håber vi bare – og beder om – at app’en må blive taget godt imod, og at rygtet om den må spredes, så at endnu flere må finde trøst og opmuntring i evangeliet om Jesus,” skriver Norea på deres hjemmeside.

Norea er en mediemissions-organisation under Luthersk Mission.

Tilføj kommentar