500 kristne unge på lejr i Cambodja

Lejr for kristne studerende i Cambodja - 23.-25. september 2019
På lejren fik de unge danske volontører knyttet bånd til nogle af de cambodjanske studerende. Privatfoto
Studerende fra hele Cambodja var i september på lejr på bibelskolen i Phnom Penh. Næste år håber udvalget at finde større lokaler og penge til, at dobbelt så mange unge kan deltage

11. oktober 2019 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

To danske volontører, som er udsendt af Luthersk Mission til Phnom Penh, fik sig noget af en oplevelse i den sidste uge i september.

Heidi Linde Pedersen og Laura Mortensen var nemlig med på en stor kristen lejr, som blev holdt på Phnom Penh Bible School.

Her deltog omkring 500 unge cambodjanske studerende fra provinser i hele Cambodja.

Halvanden times lovsang og to timers prædiken

Selve programmet var ikke så forskelligt fra en dansk lejr med møder, seminar, lovsang, eftermiddagsaktiviteter og talentshow, fortæller de to volontører.

Men de blev overrasket over møderne, der varede noget længere tid, end de var vant til hjemmefra.

I løbet af lejren var der fire møder, som bestod af halvanden times lovsang efterfulgt af en prædiken på op til to timer, hvor deltagerne efter cambodjansk skik sad på gulvet.

"De unge var heldigvis meget flinke til at oversætte mødet for os, men vores danske kroppe er ikke vant til at sidde på gulvet så længe ad gangen."

Skønt at kunne synge med på lovsangen

Flere af sangene var oversat til engelsk, så dem kunne de to danskere synge med på.

"Det var inspirerende at opleve den energi, de unge har under lovsangen."

"Og så var det skønt at mærke, at selv om vi kom fra forskellige verdensdele, kunne vi alligevel lovsynge den samme Gud," siger Heidi og Laura, der hurtigt fik knyttet bånd til nogle af de andre deltagere på lejren.

Håber at udvide med 500 deltagere mere

Det er tredje år i træk, lejren holdes på Phnom Penh Bible School, og antallet af deltagere er steget markant fra de forrige år.

Til næste år håber udvalget derfor at kunne finde større lokaler og penge til at udvide lejren med endnu 500 deltagere.

Den kristne lejr holdes under den traditionelle Pchum Ben-uge, hvor buddhisterne ofrer til forfædrene for at undgå onde ånder i deres hjem.

> Læs mere om LM's arbejde i Cambodja.

Tilføj kommentar