25 år med bornholmsk lokalradio

Bornholms Kristne Nærradio har sendt i 25 år – nu også via internettet.

14. marts 2013 / Henning Kiilerich

Bornholms Kristne Nærradio (BKN) begyndte at sende lokalradio til bornholmerne den 2. marts 1988 og er dermed netop fyldt 25 år.

Luthersk Missions nærradio, LUMI-radio Bornholm, har været med fra starten, og det var netop LUMI-radio, som havde den første udsendelse for 25 år siden.

Sådan blev radiosamarbejdet til
Det var Kristelig Lytterforening på Bornholm, der tog initiativet ved at inviterede øens kirkelige foreninger og organisationer til det første møde.

Indre Mission, Evangelisk Luthersk Missionsforening, Luthersk Mission, Pinsekirken Elim, Baptistkirken og Missionsforbundet gik ind i samarbejdet og radioproduktionen. I dag er kun de fire førstnævnte med i samarbejdet.

BKN er paraply for de tilknyttede radioer, idet BKN har sendetilladelsen og de 5 sendere, som dækker øen. Det er et teknisk samarbejde, idet hver radio har sin egen profil og programflade.

Bornholmsk lokalradio til hele verden
BKN's ”fødselsdagsgave” blev introduceret på selve fødselsdagen den 2. marts: Lytterskaren er nu principielt hele jordens befolkning, idet linket ”netradio” på radioens hjemmeside åbner op for, at man kan lytte til alle programmer, samtidig med at de sendes på FM-båndet.

Hjemmesiden viser også programoversigt og sendetidspunkter.

Uanset om man bor i Agerskov, Awasa eller Arequipa, kan man altså nu via internettet lytte til lokalradio fra Bornholm!

LUMI-radios ønskeprogram får nye muligheder
Luthersk Missions nærradio, LUMI-radio Bornholm, har været en aktiv medspiller i alle årene.

Der er medarbejdere, som har været med i alle 25 år, og enkelte udsendelsestitler har også eksisteret i en lang årrække.

Det gælder fx ”ønskeprogrammet”, som sendes direkte 1. og 3. mandag i måneden.

Her er mulighederne nu stærkt udvidet med netradioen, for på LUMI-radios hjemmeside kan man klikke sig frem til at sende en hilsen til ”onkel Anders i Randers” eller ”søster Inga i Iringa”!

 

 

Tilføj kommentar