Livet i lm

Rønne LM, spisemøder

Af Helmer Olsen

Et af de stærkeste fællesskaber os mennesker imellem er vel et konkret arbejdsfællesskab. Et andet stærkt fællesskab er måltidsfællesskabet. Et sådant fællesskab har vi i LM-kredsen i Rønne.

En visionær ven i kredsen foreslog bestyrelsen for 12 – 13 år siden, at man udskiftede det almindelige søndagsmøde en gang om måneden med et fællesmøde en hverdagsaften mellem klokken 17 og 20.
I LM-kredsen i Rønne samles vi nu fast den første tirsdag i måneden, og de sidste ti år har arrangementet ligget i faste rammer.

Vi begynder klokken 17, hvor de voksne samles til forkyndelse, undervisning, bedemøde m.v. samtidig med, at børn og juniorer har deres egne samlinger. Et af de fem faste madhold laver på skift maden, som er klar til klokken 18. Flere betragter også dette måltid som en ”mad-fri dag” for husmoderen:

"Det dejligt som familie at kunne sætte sig til et dækket bord med noget god mad,” siger Gitte Gilhoff.

”Desuden så giver det mig rigtig meget på fællesskabskontoen. Der er tid til at snakke med andre, når man eksempelvis enten står i køen ved ta'-selv-bordet eller sidder og spiser. Det nyder jeg meget."

Lovsang og vidnesbyrd om hverdagen med Jesus

Klokken 18.45 samles alle aldersgrupper til sang og vidnesbyrd, hvor LM-kredsens lille band har en væsentlig opgave i at lede forsamlingen i fællessangen. Bandet med forsanger har til hver gang øvet en samling sange, der udgør lovsangsafdelingen. Ofte opleves det berigende med flere vidnesbyrd om, hvordan det er at leve med Jesus i hverdagslivets mange facetter.

En ”bagside af medaljen” er, at børne- og juniormedarbejderne jo ikke kan være med i den første del mødet.

Klokken 19.30 er mødet slut, børnefamilierne haster hjem for at passe sengetiden - og opvasken tages af madholdet ude i køkkenet.

Foto: Anders Philipps
Anders Philipps
Kristendom var ikke noget, de brugte tid på i Anders Philipps barndomshjem. Hans far tog dog Anders og hans søster med i legestue i præstegå...
Forsiden af bogen Multiværktøj
Michael A. Mørch, Peter Vindum, Andreas Vind
Det er almindeligt, at bibellæsning nogle gange kan virke både kedelig og besværlig. Det er svært at finde de...