Livet i lm

Rønne LM, spisemøder

Af Helmer Olsen

Et af de stærkeste fællesskaber os mennesker imellem er vel et konkret arbejdsfællesskab. Et andet stærkt fællesskab er måltidsfællesskabet. Et sådant fællesskab har vi i LM-kredsen i Rønne.

En visionær ven i kredsen foreslog bestyrelsen for 12 – 13 år siden, at man udskiftede det almindelige søndagsmøde en gang om måneden med et fællesmøde en hverdagsaften mellem klokken 17 og 20.
I LM-kredsen i Rønne samles vi nu fast den første tirsdag i måneden, og de sidste ti år har arrangementet ligget i faste rammer.

Vi begynder klokken 17, hvor de voksne samles til forkyndelse, undervisning, bedemøde m.v. samtidig med, at børn og juniorer har deres egne samlinger. Et af de fem faste madhold laver på skift maden, som er klar til klokken 18. Flere betragter også dette måltid som en ”mad-fri dag” for husmoderen:

"Det dejligt som familie at kunne sætte sig til et dækket bord med noget god mad,” siger Gitte Gilhoff.

”Desuden så giver det mig rigtig meget på fællesskabskontoen. Der er tid til at snakke med andre, når man eksempelvis enten står i køen ved ta'-selv-bordet eller sidder og spiser. Det nyder jeg meget."

Lovsang og vidnesbyrd om hverdagen med Jesus

Klokken 18.45 samles alle aldersgrupper til sang og vidnesbyrd, hvor LM-kredsens lille band har en væsentlig opgave i at lede forsamlingen i fællessangen. Bandet med forsanger har til hver gang øvet en samling sange, der udgør lovsangsafdelingen. Ofte opleves det berigende med flere vidnesbyrd om, hvordan det er at leve med Jesus i hverdagslivets mange facetter.

En ”bagside af medaljen” er, at børne- og juniormedarbejderne jo ikke kan være med i den første del mødet.

Klokken 19.30 er mødet slut, børnefamilierne haster hjem for at passe sengetiden - og opvasken tages af madholdet ude i køkkenet.

Foto: Filip Thorlund Eriksen
Filip Thorlund Eriksen
Filip Thorlund Eriksen oplever det som et så stort privilegium at tro på Jesus, at andre også må høre om det. ”Det er meningsfuldt at bygge...
Foto: Cover til cd'en Da julen var jul
Lars Frederiksen
Så har Hans Jørn Østerby fejret sit 35-års jubilæum som omrejsende trubadur ved at udgive en ny og vedkommende...