Hitler, Lenin og Jesus

12/10/2018

hitler1.jpg
”Hitler, Hitler, Hitler!” lød det natten til mandag i den lille by Yúngar i Andesbjergene, ikke langt fra Perus højeste bjerg, Huazcarán. Det var ikke neonazister, der gik i demonstration, men derimod almindelige borgere, der hyldede deres nyvalgte borgmester. I søndags var der regions- og kommunalvalg i Peru, og Hitler Alba Sanchez havde vundet en komfortabel sejr i byen.

Hitler mod Lenin 
Den historie gik naturligvis verden rundt, ikke mindst fordi han i løbet af valgkampen var blevet anklaget for uregelmæssigheder af en borger ved navn Lenin Vladimir Rodriguez Valverde! Så nu gik historien om kampen mellem Hitler og Lenin. Hitler red stormen af og førte valgkamp som ”Den gode Hitler”, og flertallet af de 3.000 indbyggere havde altså tillid til, at han kan give byen en bedre fremtid.

Navne uden kendskab 
Det er ikke unormalt, man i Peru kan støde på de underligste navne. I borgmester Hitlers tilfælde skyldes hans navn, at hans far synes, det var anderledes og fremmedartet, men han kendte ikke historien om den tyske diktator. Sådan har mange fået mere eller mindre uheldige navne pga. uvidenhed og manglende kundskaber.

Frelse i Jesu navn
Jesus er også et helt almindeligt navn i Peru. Men alt for mange har ikke et personligt kendskab til Jesus som deres frelser og befrier. Et kendt navn, ja, men den sande og frigørende sandhed om Jesus er der alt for få, der virkelig kender. Hvad er et navn? Hitlers og Lenins navne vil altid være forbundet med rædsel. Jesu navn betyder ”Herren frelser”, for han, og han alene, kan frelse os fra vores synder.

Fremtid med Jesus 
Det er blandt andet derfor, vi driver mission i Peru, og derfor jeg laver undervisningsvideoer og forkynder om Bibelens Jesus for peruanerne. For at flere må vide, at der ikke er frelse i noget andet navn end Jesus Kristus. For at flere må lære Bibelens Jesus at kende og komme til tro på ham. For når mennesker får tillid til ham og lader ham blive - ikke bare borgmester men - konge i deres liv, så får de for alvor en bedre fremtid i lyset af nåden og tilgivelsen, med frihed fra synd og skyld og snærende bånd og med løftet om evigt liv.
- Roar

------

Roar Steffensen er ansat som projektmissionær i en 30% stilling og arbejder med at udarbejde bibelundervisnings-materialer på video til Den Lutherske Kirke i Peru. 

Læs mere om hans arbejde med missionsprojektet i Peru på www.peruprojekt.dk 

 

Tilføj kommentar