Bygge Guds Rige

21/05/2018

For nogle uger siden, var vi til gudstjeneste i masaikirken tæt ved landsbyen Kiwele. Det tog ca 40min at køre dertil og turen var på grusvej. Det sidste stykke måtte vi følge en lille gang-sti ind i bushen. MUWA-evangelisten Amon Masinga og masaipræsten Petro Majere var på dette tidspunkt nået til denne lille masai-landsby på deres evangelisation-tur, og vi mødtes med dem der. Evangelisationsturen foregik på motorcykel.

Alle MUWAs 4 evangelister har nu motorcykel-kørekort og MUWA har en motorcykel til rådighed. På denne måde kan der køres flere evangelisationsture, og evangeliet kan nå ud til endnu flere.

Inden dåb og prædiken fik vi mulighed for at præsentere os og bringe en hilsen. Børnene og Stine sang “Bygge Guds Rige” på swahili for og med menigheden og bragte i den forbindelse et lille vidnesbyrd ud fra denne sang.

På swahili synger man “bror og søster kom at bygge”. Denne ligestilling af piger og drenge ligger langt fra masaiernes kultur og forståelse af piger og drenges værdi.

Den lille børnesang blev derfor et budskab om, at både drenge og piger, kvinder og mænd er lige vigtige og værdifulde for Gud i bygningen af hans rige. Den blev et budskab om, at Guds kirke er de kristne brødre og søstre, ikke mursten, pinde eller græstag. Og den blev et budskab for den lille menighed om, at det ikke blot er os, der kommer langvejs fra, der er missionærer. For alle kristne er kaldet til at fortælle familie, venner og naboer evangeliet om Jesus.

Vi var ikke klar over, hvor stort og overraskende et vidnesbyrd det var for masaierne, at piger og drenge er ligeværdige for Gud som medlemmer i kirken og som bygningsarbejdere i hans rige. Ikke før evangelist Amon besøgt os tre dage senere og fortalte, at ham og præsten efterfølgende havde fået stillet en masse undrende spørgsmål fra menigheden.

Sangen og det lille vidnesbyrd havde talt til den lille masai-menighed på en langt større og dybere måde, end vi var klar over, da vi stod i kirken. Det må man sandelig sige er Guds arbejde og indgriben. Vi kender og forstår langt fra masai-kulturen til bunds, men det gør Gud. Han vidste langt bedre end vi, hvilket budskab menigheden havde brug for at høre og blive udfordret af denne søndag.

Dette er også en af grundene til, at vi har frimodighed til at være missionær. For Gud lægger de rette ord i vores mund, så de taler ind i en kultur og en kirke, som vi endnu kun kender og forstår lidt af.

Det er da fantastisk! Al ære til Gud!

 

Se glimt fra vores oplevelser i kirken på videoen her:

 

Tilføj kommentar