14 x barnedåb i løveland!

26/04/2017

2. Påskedag blev 14 børn døbt i en menighed tilknyttet en masai boplads i Tunga Malenga tæt på Ruaha National park.  

Bare 3 måneder tidligere havde bopladsen haft besøg af to omstrejfende løver, som var på udkig efter et let bytte. På et tidspunkt lagde den ene løve sig lige foran indgangen til kirken så man ikke kunne holde gudstjeneste.

De unge masai mænd endte med selv at slå løverne ihjel, da man ikke fik nogen hjælp af de offentlige myndigheder der blev kontaktet.

Vi havde den store glæde at deltage i barnedåbs gudstjenesten og blev oven i købet fadder til en lille pige som blev døbt Lene - eller måske Lina - det vides ikke med sikkerhed!

Der var fantastisk sang fra kirkens ungdomskor, alle iført masaiernes traditionelle blå dragter og perlesmykker.

Mens vi sad der på små bænke i kirken med fluerne summende om ørerne (Masaierne er kvæg-nomader!), kunne vi bare glæde os over fællesskabet med disse nye kristne.

Vi lever helt forskellige liv, har forskellige kulturer og traditioner, men vi er ét i troen på Kristus, og denne dag blev der føjet 14 nye medlemmer til kirken - det er stort.

Kirkens præst Paulo Masinga er tidligere elev på nomade-bibelskolen i Ilambilole og han fortalte med stor begejstring om hvordan Gravers Bøge Madsen (tidligere LM missionær) var den første der bragte evangeliet til deres boplads.

Da LM først begyndte at arbejde blandt kvæg-nomaderne tilbage i 1990'erne var der mange problemer og få frugter af arbejdet. Paulo fortalte os hvordan de i begyndelsen bare var tre kristne der samledes under et træ til gudstjeneste.

Men siden hen er hundredvis af nomader blevet døbt og mange nye menigheder er oprettet. Fordi vi kom som repræsentanter for LMs arbejde i Tanzania, sagde de tak til os - stor tak fordi mission blandt nomader er blevet prioriteret.

Denne tak vil vi række videre til alle jer i Danmark der støtter LMs missionsarbejde.

Bedst af alt er nomaderne selv blevet sat i brand for at vinde nye for Kristus. De er ivrige efter at besøge nye bopladser og nye områder for at sprede de gode nyheder om frihed i Kristus.

Et helt konkret eksempel herpå, var den gæstfrihed hvormed Paulo modtog nogle unge mænd fra Barabaig stammen som kom for at deltage i gudstjenesten. Sammen med os og de øvrige gæster blev de inviteret ind til the og senere til middagsmad i Paulos hjem. Barabaigs og Masaier er traditionelt set fjender, men troen på Jesus Kristus har nu forenet disse to stammefolk, og vi oplevede samhørigheden mellem dem.

Det seneste par år er der sket et decideret gennembrud i arbejdet med Barabaig-nomaderne, og en vækkelse er brudt ud!

LM søger lige nu efter en familie som vil deltage i missionsarbejdet blandt nomaderne. Måske er det dig det skal få lov til opleve Guds aktive virken på nærmeste hold, og blive en brik i Guds frelsesplan for alle folkestammer i Tanzania?

Tilføj kommentar