Bibelen rummer mange bønner, som kan inspirere din egen bøn.

Find nogle eksempler her.

Resurser om bøn

 

Nogle gange kan det være en hjælp at sætte bønnen i system, så man bevidst prioriterer den.

Herunder er nogle eksempler til inspiration. Har du eller din menighed andre gode idéer, som skal med her på siden, så del dem med os på tm@dlm.dk.

Aldersopdelt bedemøde

Børn kan godt være med til at bede for mission. Men ikke på de voksnes måde.

I Aabenraa LM har man holdt aldersopdelt bedemøde. Så kunne de voksne have deres bedemøde med fri bøn, og børnene kunne have deres eget bedemøde, hvor en voksen inddrog børnene mht. bedeemner, og derefter bad den voksne.

Det skal ikke være længere end 7-10 minutter.

Bedekort

Man kan lave et bedekort med konkrete bedeemner, f.eks. for sin by eller for nye initiativer til at nå mennesker med evangeliet. Kortet er lamineret og er derfor holdbart og kan evt. bruges som bogmærke i Bibelen eller andagtsbogen.

Bedestafet

Find et konkret bedeemne - og en ting, der symboliserer det, for eksempel et postkort fra byen eller lignende. Ved hvert møde overdrages den ting til en ny person, som forpligter sig til at bede for det konkrete emne.

Bedenetværk

Lav aftale med en gruppe mennesker, som forpligter sig på at bede for nogle konkrete emner. Gruppen kan enten mødes fx hver 14. dag eller bare aftale, at de alle sammen beder hver mandag kl. 19-19.30.

Bønnearmbånd

Lav dit eget armbånd med forskellige perler, der hver symboliserer et bedeemne. Armbåndet bliver en daglig påmindelse.

Træk en bøn

Skriv bedeemner på små sedler og put dem i en skål. Deltagerne ved mødet kan "trække" et bedeemne og bede konkret for det indtil næste møde.

Eller klister sedlerne fast under stolene. Før bønnen ved mødet/gudstjenesten kan hver enkelt finde sin seddel og se, hvem han eller hun skal bede for indtil næste møde.

Lad børnene bede med

Med enkle midler kan børn også inddrages i bønnen. Brug for eksempel fingrene på hånden som huskeregel: Med tommeltotten beder vi for NN, med pegefingeren for XX osv.

Man kan også lave et lille hæfte med billeder, som kan bruges i aftenbønnen.

30 måder at bede på

LMBU's børne- og juniorkonsulenter har samlet 30 idéer til forskellige måder at bede på.

Hent inspiration fra dem her.

Hent inspiration her.