Anmeldelse

Cd-cover Gaveregn

Gaveregn

Gospel-kids
Refleks Musik
12 sange - 149,95 kroner
Martin Paulsen

Næppe havde jeg fået pladen Gaveregn ind ad døren, før Bella på syv år hapsede den og placerede den i cd-afspilleren på hendes værelse. Der blev skruet godt op, og så kørte den ellers uafbrudt i nogle dage. 

Førstehåndsindtrykket er derfor noget rodet, da jeg først og fremmest hørte den gennem en væg, men også fordi vores yngste barn, Rosa påtre år, så sig kaldet til at improvisere hen over sangene. 

Allerede her er skiven godkendt, for børnene elsker den. 

Nu fik jeg imidlertid smuglet den med ned i bilen og kunne derfor få anledning til at høre den på et lidt bedre anlæg. Jeg må sige, at den, i mine ører, lyder bedre end tidligere udgivelser fra Gospel-kids. Det virker ganske enkelt mere akustisk og lækkert, rent musisk i hvert fald. 

Tekstmæssigt ser jeg den som stærk. Den er skrevet ind i børns læringsstil og har derfor et anliggende, som er relevant for dens primære lyttere. 

Temaerne i sangene spænder bredt fra børns hverdagsliv, som for eksempel det at blive bange (Englehær) eller familiens op- og nedture (Min familie), til mere bibelske og kirkelige temaer, for eksempel dåben (Da jeg blev Guds barn) og Kristi Himmelfart (Vi stod og kigged’ op). 

Dette, synes jeg, er genialt, for hvorfor lave sange til børn, hvis de ikke kan relatere til det?

Sangene har for det meste skriftsteder tilknyttet. Det er endnu mere genialt, for så har man som forælder fået en glimrende anledning til at få læst i Bibelen med sine børn. Når dine børn begynder at spørge ind til bibellæsningen, og hvorfor man gør det, så kan I sætte jer sammen og lytte til sangen Du er til stede, der handler om Bibelen, og hvordan den præsenterer Jesus og troen på ham. 

Jeg anbefaler klart denne cd, for den lægger op til gode snakke, bibellæsning, fest og dans. Køb den før din nabo. Dine børn vil elske den.

Man kan gå all-in og anskaffe sig forskellige materialer fra Lohses/Refleks’ hjemmeside, lohse.dk, og få andagter, sanghæfte, nodehæfte og så videre.

Se mere på gospel-kids-dk

Bragt i Tro & Mission nr. 10/2018

Tilføj kommentar

Søren Brink Kristesen
Søren Brink Kristesen
Først døde hans lille søn. Så døde hans bror. Det har sat dybe spor hos 39-årige Søren Brink Kristesen, og det har også påvirket hans forhol...
Kaja Lauterbach

”Jeg havde igennem lang tid gået og tænkt på at finde en ældre, jeg kunne spejle min tro i. Dog ikke så meget, at jeg selv havde taget initiativ til det,” siger Emil...